לפי וויקיפדיה –
נורמליות - נורמליות הוא מונח בתחום הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה המשמש לתיאור אדם המבטא התנהגות ממוצעת, ללא הפרעה נפשית. למעשה חיפשו הפסיכולוגים הגדרה לנורמליות על מנת להגדיר בצורה טובה יותר את האבנורמלים, ובכך לבוא לעזרתם בטיפולים מתאימים. אדם נורמלי מוגדר כבעל תפישת מציאות נכונה ויכולת לפרש את המציאות כפי שהיא. אדם זה יכול לשלוט בהתנהגויות ובדחפים שלו. זהו אדם בעל הערכה עצמית וקבלה עצמית במידה הנכונה, אשר מרגיש נוח עם עצמו ומסוגל להגיב נכון באופן ספונטני במצבים חברתיים. אחד מממדי הנורמליות עוסק ביכולת יצירת מערכות יחסים בינאישיים. מימד נוסף הוא היצרנות האישית והחברתית (עד כמה האדם מהווה חלק בתפקוד התקין של החברה). זיגמונד פרויד הגדיר נורמליות על פי שני קריטריונים – אהבה ועבודה. אדם שחיי האהבה שלו תקינים והוא פרודוקטיבי הוא אדם שהתנהגותו נורמלית.
רק בעשרות שנים האחרונות, ישנם יותר ויותר אנשים שמצהירים על נטייה זו. ואכן לאט לאט זה מקבל במרכז החברה מקום של נורמליות, אם כי לא בעיני כולם אך בתהליך לכך.
מהצד השני, בגרמניה הנאצית או בארה"ב של טרום שחרור העבדות, זה היה לגיטימי לגמרי להתנהג בצורה שונה כלפי יהודים או שחורים. הם היו נחותים. הרוב חשבו כך. זה היה נורמלי לחשוב כך.
עכשיו בואו נסתכל פנימה. לכולנו יש "מוזרויות". לכולנו יש הרגשה לעיתים של לא נורמליים. מעטים האנשים שפגשתי שהרגישו נורמלים. אך יחד עם זאת כולנו מאוד מתעקשים להגדיר את עצמנו עפ"י האחרים.
אני נהדר בדיוק כפי שאני! וגם אתם!
- א. במה אתם לא "נורמליים"?
- ב. נסו להסתכל ולכתוב במה הייתם רוצים להיות נורמליים?
- ג. לאחר מכן - כתבו מה זה אומר עבורכם להיות נורמליים היכן שאתם לא? האם זה פשוט אומר שאתם לא מוכנים לקבל את המקום הזה שבו אתם לא נורמליים? האם אתם מרגישים חוסר הערכה / אהבה לעצמכם במקום הזה?